CV

Beknopt overzicht

index2005-heden Onafhankelijk journalist, gespecialiseerd in het maken van interviews en reportages voor tijdschriften, kranten en online magazines, eindredactie en vertalingen (E-N, N-E, D-N en F-N).

1998-2005. Haagsche Courant. Eindredacteur binnen- en buitenlandpagina; samensteller/eindredacteur Mensenpagina, waarvoor ik talloze interviews heb gehouden met onder anderen wetenschappers, politici, ondernemers, onderwijsmensen, auteurs, musici, acteurs, presentatoren, omroepmedewerkers, filmmakers, avonturiers, vertegenwoordigers van goede doelen en non-profitorganisaties, ondernemers en ‘bijzondere gewone mensen’. Ben vrijwillig bij de HC vertrokken naar aanleiding van de fusie met het Algemeen Dagblad en omdat ik het een uitdaging vond na 32 jaar voor mezelf te beginnen.

1982-1998. Kunst/rtv-redactie Haagsche Courant. Eindredactie, filmredactie, achtergrondartikelen, interviews met kunstenaars. Specialisme: nationale en internationale omroep (beleid, politiek, juridische aspecten, programma’s). In die periode veel reportages in het buitenland gemaakt. Voor het Britse blad Television Today verhalen geschreven over het Nederlandse omroepbestel.

1973-1982. Voor het Rotterdams(ch) Nieuwsblad geschreven over onderwijs (specialisatie), gemeentepolitiek, wijken en rechtbank. Nieuws gelezen op monitoren bij het redactiekantoor aan de Coolsingel in Rotterdam.

Talenkennis: Nederlands (uitstekend). Engels (vloeiend), Duits (goed), Frans (redelijk). Ik kan in al deze talen interviews afnemen. Ik schrijf artikelen in het Nederlands en Engels.

PERSOONLIJK:

Geboortedatum: 13-10-1954
Geboorteplaats: IJmuiden (gemeente Velsen)
Woonplaats: Vlaardingen
Opleiding: havo, School voor de Journalistiek

TERUG IN DE TIJD…

Rake Sjaak draai maar raak show, circa 1973 (YouTube)

 

 


 

 

 

 

Leave a Reply